Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyścić, nóżki odetnij, posiekaj. Cebulę oraz czosnek obierz i również posiekaj. Papryki pozbaw nasienia i pokrój na małe paseczki. Masło stopić na patelni, następnie zeszklić cebulę, dodać posiekane nóżki pieczarek , paprykę i czosnek, poddusić wszystko razem kilka minut. Posypać bułką tartą, wymieszać. Wsypać 2 łyżki sera, doprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić kapelusze od pieczarek, posypać resztą sera. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać około 20-25 minut w 140 stopniach.
Aby pieczarki zrobiły się miększe po ułożeniu w naczyniu podlałam je lekko wodą.
Można podawać z keczupem lub sosem czosnkowym według upodobań ;)
Komentarze