Pieczarki faszerowane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Są przepyszne.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 15 pieczarek
    2 łyżki natki pietruszki posiekanej
    2 łyżki masła
    50 g sera żółtego tartego
    0,5 cebulki
    sól, pieprz

    Sos:
    4 łyżki śmietany
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 ząbek czosnku
    1 szczypta soli

Pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki faszerowane 1. Pieczarki dokładnie umyj, oderwij nóżki i wydrąż za pomocą łyżki.

    Nóżki posiekaj i podsmaż z cebulką na łyżce masła.

    Śmietanę wymieszaj z koperkiem i posiekanym drobno czosnkiem.

    Do każdego kapelusza włóż odrobinę masła, natki pietruszki, przesmażonych nóżek z cebulką, żółty ser.

    Piecz przez około 20 minut. Podawaj na ciepło, obok podaj zimny sos.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy