Faszerowane pomidory

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna, lekka przekąska

  • 20 min

Składniki:

  • 8 mniejszych pomidorów
    1 puszka tuńczyka w oleju
    3/4 szklanki ugotowanego ryżu długoziarnistego
    1 pęczek dymki
    1/2 pęczka natki pietruszki
    kilka listków mięty
    ocet balsamiczny
    sól
    pieprz

Faszerowane pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Napełnianie pomidorów farszem 1. Pomidory umyć,ściąć wierzchy, wydrążyć. Środki oprószyć solą i pieprzem, miąższ pokroić. Dymkę, natkę pietruszki oraz miętę opłukać, osuszyć, posiekać. Tuńczyka wraz z olejem połączyć z ryżem, miąższem z pomidorów oraz zieleniną. Doprawić do smaku octem, solą i pieprzem. Jeśli sałatka jest zbyt sucha dodać odrobinę oliwy. Pomidory napełnić farszem.
  • Gotowa potrawa 2. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy