Faszerowane ziemniaczki z grila

0 (0 ocen)

Pyszne i szybkie danie na grila!

Składniki:

  • Ziemniaki
    czosnek
    pół kostki masła
    folia aluminiowa
    bazylia, czosnek granulowany

Faszerowane ziemniaczki z grila - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ziemniaczki w mundurkach przekrawamy na pół, łyżeczką drylujemy w obu połówkach otworki które napełniamy masłem czosnkowym.
    Można posypać odrobiną bazylii lub czosnkiem granulowanym.
    Dwie połówki ziemniaczka łączymy ze sobą i zawijamy w kawałek folii aluminiowej. Grilujemy do miękkośći

    Masło czosnkowe:
    rozgnieść czosnek(5-6 ząbków) połączyć z miękkim masłem.

    Można także użyć gotowego masła czosnkowego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy