Faszerowany bakłażan

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszne wegetariańskie danie idealne na obiad.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Bakłażan
    Pół cukinii
    Pomidor
    Cebula
    100 g sera
    Natka pietruszki
    Przykrawy
    Oliwa

Faszerowany bakłażan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Rozgrzeje piekarnik do 180°. Warzywa umyj i osusz. Bakłażana przekrój wzdłuż na pół i piecz w naczyniu zaroodpornym około 30 min.
    2. Warzywa pokrój w kostkę. Podsmaż cebulę, dodaj cukinie i na końcu pomidora i dus 10 min. Dobra solą,pieprzem i papryka słodka.
    3. Wyjmij Bakłażana i wydraz miąższ. Pokrój go i połącz z warzywami. Dodaj poruszony ser i łyżeczkę natki pietruszki. Farsz dopraw do smaku i napełnij nim połówki Bakłażana. Piecz do rozpuszczenia sera.

Porady

Jeśli wolisz potrawy z mięsem możesz je dodać do fałszu :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy