Faszerowany kabaczek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Potrawy, które przyrządzam, są zdrowe i smaczne.

Składniki:

  • średni kabaczek
    3/4 szkl. kaszy kukurydzianej
    20 dag bobu
    łyżeczka masła
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    łyżka posiekanego koperku

Faszerowany kabaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób myjemy. Gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy i obieramy. Kabaczka myjemy, obieramy, przekrawamy wzdłuż i usuwamy gniazdo nasienne. Oprószamy ziołami prowansalskimi i pieprzem.
  • 2. Kaszę gotujemy na gęsto w 1,5 szkl. osolonej wody z dodatkiem masła. Studzimy. Mieszamy z bobem. Doprawiamy do smaku. Faszerujemy połówki kabaczka.
  • 3. Pieczemy ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 °C. Posypujemy koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy