Filet drobiowy z góralską nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy , myjemy i kroimy w ćwiartki . Podgotowujemy w osolonym wrzątku przez 15 minut . Odcedzamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju do zrumienienia , posypujemy przyprawą do ziemniaków .
Filety myjemy i nacinamy w poprzek tworząc 5 kieszonek . Doprawiamy solą,pieprzem ,czosnkiem granulowanym oraz papryka mieloną . Do każdej kieszonki wkładamy po listku szpinaku , pasku papryki oraz plasterku oscypka. Skrapiamy olejem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 20 minut.
2.Warzywa na patelnię podsmażamy do miękkości . Na talerz wykładamy ziemniaczki , warzywa z patelni oraz upieczony filet . Smacznego .
Porady
Danie można oczywiście podawać z dowolną ulubioną surówką.
Komentarze