FILET KURCZAKA W TRZECH PANIERKACH

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

SUPER PRZYSTAWKA NA KAŻDĄ OKAZJE,

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2-4 filety pojedyncze z kurczaka ( w zależności na ile osób)
    1 ostra przyprawa do kurczaka (po węgiersku)
    czosnek mielony
    pieprz,sól
    1 op. płatków migdałowych
    1 op. słonecznika łuskanego
    około 3 garście płatków kukurydzianych --mielonych
    olej do smażenia
    2-3 jajka do panierowania
    mąka-do panierowania

Filet kurczaka w trzech panierkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. filet płuczemy, osuszamy, kroimy na małe kawałeczki różnego kształtu, przyprawiamy na ostro przyprawami,,odstawiamy aby naszło mięso.
    Panierki każdą osobno wsypujemy do trzech miseczek.
    Każdy kawałeczek panierujemy najpierw w mące następnie w jajku i panierce---( płatki,,,lub,,,słonecznik,,lub płatki migdałowe) każdy kąsek pieczemy na oleju na wolnym ogniu na złoto,,

Porady

Ja do każdego kąska wbijam wykałaczkę,,fajnie to wygląda i doskonale się sprawdza na imprezach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy