Filet z kurczaka w trzech kolorach

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kurczak w atrakcyjnym wydaniu. Połączenie słodkich pomarańczy z słonym daniem skusi każdego niejadka.

  • 30 min

Składniki:

  • - 2 pojedyncze filety z kurczaka
    - 1/2 opakowanie sera ricotta
    - ser mozzarella
    - 25 dag szpinaku
    - czosnek
    - sól, pieprz
    - 1 pomarańcza

Filet z kurczaka w trzech kolorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożony szpinak włożyć do garnka, odparować, doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Wychłodzić.
  • 2. Filet z kurczaka umyć, osuszyć. Rozkroić łącznie na 6 płatów o grubości ok. 2 cm. W każdym zrobić 3 nacięcia, posolić, popieprzyć. Nacięcia na przemian napełniać szpinakiem, serem ricotta, szpinakiem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać przez 20 minut. Pod koniec nałożyć na każdy kawałek mięsa ser mozzarella i dalej zapiekać do roztopienia sera.
  • 3. Podawać razem z plastrami pomarańczy i przyozdobić koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy