Filet z grilla z bakłażanem

0 (0 ocen)

  • 50 min

danie obiadowe

  • 50 min

Składniki:

  • 3 filety z piersi kurczaka
    1 bakłażan
    2 pomidory
    50-60 g sera pleśniowego
    8-10 szt pieczarek
    sól
    pieprz
    lubczyk
    oregano
    oliwa
    bazylia świeża

Filet z grilla z bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet lekko przecinamy w miejscu gdzie jest zbyt gruby i rozkładamy, skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawami, odstawiamy na ok 1 godzinę.
    Bakłażan kroimy na plastry i solimy, również odstawiamy na godzinę.
    Bakłażan płuczemy i osuszamy . skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawami.
    Rozgrzewamy grilla lub patelnię grillową i smażymy bakłażan a obu stron.
    Następnie pieczemy mięso na grillu lub patelni grillowej i obok pieczarki przyrumieniamy z kazdej strony .
    Bakłażan układamy na przemian z plastrami pomidora i posypujemy serem pokrojonym w kosteczkę, Skrapiamy całość oliwą i posypujemy posiekaną bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy