MIĘTOWY FILET Z GRILLA

0 (0 ocen)

Tak przyprawione filety są bardzo smaczne i soczyste.Przygotowuje się je błyskawicznie.

Składniki:


  • 4 małe filety z kurczaka / uzależnione od ilości osób /
    250 ml.jogurtu naturalnego greckiego
    3 łyżki sosu chilli słodko pikantnego TaoTao
    2 łyżki posiekanych listków melisy cytrynowej
    2 łyżki świeżych listków oregano
    2 duże ząbki czosnku
    sól,pieprz do smaku.

Miętowy filet z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.



    Filety umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,przeciąć wzdłuż na połowę.Każdy kawałek posypać solą i pieprzem.



  • 2. Z pozostałych składników przygotować marynatę,przyprawić do smaku solą,pieprzem,wymieszać.
  • miętowy filet z grilla 3.
    Każdy kawałek filetu dokładnie posmarować marynatą,ułożyć w szczelnie zamkniętym pojemniku i wstawić do lodówki na min.6 godz.
  • miętowy filet z grilla 4.
    Opiekać na rozgrzanym grillu pod przykryciem po około 10 min. z każdej strony.

Porady

Podawać z ulubionym dodatkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy