Filety pod paprykowo - serową kołderką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Filet pod kołderką - brzmi nieźle, a jeszcze lepiej smakuje. Polecam wypróbować.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 filety z kurczaka
    1/3 papryki czerwonej, zielonej i żółtej
    100 g startego żółtego sera
    2 łyżki twarogu ze szczypiorkiem i cebulką

    słodka papryka w proszku
    czosnek granulowany
    sól
    pieprz

Filety pod paprykowo - serową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć i osuszyć, każdego przeciąć wzdłuż.
  • 2. Papryki umyć, pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z serem żółtymi twarożkiem.
  • 3. Mięso posolić, oprószyć pieprzem, czosnkiem granulowanym i słodką papryką.
  • 4. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć przyprawione filety.
  • 5. Na każdego fileta dać paprykowo - serową kołderkę.
  • 6. Piec 30 minut w 180 stopniach Celsjusza.

Komentarze

Podobne przepisy