filety rybne na warzywach pod śmietanką*

0 (0 ocen)

pomysł na pyszną i prostą rybę)

Składniki:

  • ok. 500 g filetów np. z pangi
    szklanka śmietanki 18 %
    pół papryki czerwonej
    cebula
    marchew
    łyżka koperku
    pieprz
    sól
    łyżka oliwy(lub oleju rzepakowego)

Filety rybne na warzywach pod śmietanką* - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy i kroimy w paski, marchew i cebulę obieramy i również kroimy w talarki .Niewielkie żaroodporne naczynie delikatnie natłuszczamy , później układamy równomiernie wymieszane warzywa , posypujemy delikatnie solą i pieprzem. Filety tniemy na kawałki ok 10 cm. i układamy na warzywach. Włączamy piekarnik na 200 'C .Do niewielkiego garnka wlewamy śmietankę i pół szkl .wody mieszamy . Podgrzewamy aż do zagotowania , na koniec wsypujemy koperek szczyptę pieprzu i soli. Gorącym płynem polewamy warzywa i rybę. Pieczemy 25-30 min. bez przykrycia .Gotową rybkę podajemy z ziemniakami i surówką .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy