Filety śledziowe z cebulką w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

BARDZO SMACZNA PRZYSTAWKA:)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Około 1/2 kilograma filetów śledziowych
    3 średnie cebule
    3- 4 łyżki oleju
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki ketchupu pikantnego
    sól
    pieprz
    paparyka
    cukier do smaku
    ocet
    swiezy szczypiorek do dekoracji

Filety śledziowe z cebulką w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie namoczyć w wodzie przez około 2 godziny.
    Po tym czasie odsączyć je z nadmiaru wody i pokroić w szerokie pasy.
    Cebulę obrać , pokroić w krążki i zeszklić ja na oleju
    Do cebuli dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, ocet i doprawić do smaku papryką, solą , pieprzem i cukrem. Smażyć całość jeszcze przez mkilka minut ciągle mieszając.
    Odstawić do przestudzenia.
    Po przestudzeniu dodać śledzie i delikatnie wymieszać .
    Przełozyć do salaterki , przykryć i schłodzić w lodówce, smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy