Filety z kurczaka w cieście z sosem pieczarkowo-szynkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić na niezbyt grube plastry,lekko rozbić tłuczkiem,natrzeć solą czosnkową,oraz pieprzem,wstawić do lodówki na noc.
2.Mąkę i jajka zmiksować z dwiema łyżkami oleju i ośmioma łyżkami wody,odstawić do lodówki na pół godziny.
3.Szynkę i pieczarki pokroić w paseczki.Cebulę drobno posiekać,podsmażyć na oleju.Dorzucić do niej pieczarki i podsmażyć chwilę,zalać bulionem,dusić ok 20 minut.Na 5 minut przed końcem duszenia dodać szynkę i doprawić solą i pieprzem,dodać śmietanę.
4.Schłodzone plastry mięsa,obtaczać w cieście,usmażyć z obu stron na złoty kolor.Podawać z sosem,posypać posiekaną natką pietruszki.
Komentarze