Surówek jest tyle, że można by napisać o nich pokaźną książkę. Opisana surówka pasuje zarówno do obiadu, kolacji czy na piknik. Nie tylko ładnie wygląda, ale i pysznie smakuje.
Składniki:
Składniki:
• 45 dag czerwonej kapusty,
• 2 pomarańcze,
• 8-10 dag pora,
• 1 czerwona papryka,
• Sól, pieprz,
• Oliwa z oliwek (4-5 łyżek)
Fioletowo-pomarańczowa surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Kapustę szatkujemy i delikatnie nasalamy, by zmiękła.
Pomarańcze obieramy i kroimy w gruba kostkę. Paprykę kroimy w kostkę, z pora z cieniutkie plasterki.
Tak przygotowane składniki przekładamy do jednej miski. Delikatnie mieszamy, doprawiamy i polewamy oliwą z oliwek. Podajemy.
Komentarze