Fioletowo-pomarańczowa surówka

0 (0 ocen)

Surówek jest tyle, że można by napisać o nich pokaźną książkę. Opisana surówka pasuje zarówno do obiadu, kolacji czy na piknik. Nie tylko ładnie wygląda, ale i pysznie smakuje.

Składniki:

  • Składniki:
    • 45 dag czerwonej kapusty,
    • 2 pomarańcze,
    • 8-10 dag pora,
    • 1 czerwona papryka,
    • Sól, pieprz,
    • Oliwa z oliwek (4-5 łyżek)

Fioletowo-pomarańczowa surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kapustę szatkujemy i delikatnie nasalamy, by zmiękła.
    Pomarańcze obieramy i kroimy w gruba kostkę. Paprykę kroimy w kostkę, z pora z cieniutkie plasterki.
    Tak przygotowane składniki przekładamy do jednej miski. Delikatnie mieszamy, doprawiamy i polewamy oliwą z oliwek. Podajemy.

Komentarze

Podobne przepisy