Flądra z patelni

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Flądra z patelni

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • flądra 1 szt na osobę
    sól
    pieprz
    tymianek
    mąka
    tłuszcz do smażenia
    cytryna

Flądra z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Flądrę myjemy, i jeżeli posiada wierzchnią czarną skórę to zdejmujemy ją.
    Solimy, posypujemy lekko pieprzem i tymiankiem.
    Przed smażeniem panierujemy w mące i smażymy na ostrym ogniu z obu stron.
    Tak przygotowaną flądrę podajemy z ziemniakami z frytownicy, lub pieczonymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy