Francuskie babeczki malinowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:


  • Ciasto francuskie
    1/2 kg malin (kilka zostawić do dekoracji)
    Olej arachidowy
    2 łyżeczki żelatyny
    Cukier wanilinowy

Francuskie babeczki malinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny razem z cukrem wanilinowym smażyć na małym ogniu (aż zgęstnieje). Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku ,dolać do malin i dokładnie wymieszać. Foremki natłuścić olejem arachidowym ,wyłożyć ciastem francuskim i lekko podpiec w temp 180 stopni. Wyciągnąć z piekarnika i nałożyć maliny. Piec jeszcze 15 min ,po czym wyciągnąć i udekorować świeżymi malinami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy