Francuskie ciasto ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam

  • 50 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • -1 opakowanie ciasto francuskiego
    -200 g szpinaku w liściach
    -ser żółty
    -2 ząbki czosnku
    -2 łyżki oliwy
    -sól i pieprz

Francuskie ciasto ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę wraz z wyciśniętym czosnkiem. Dodajemy szpinak, sól i pieprz. Krótko dusimy. Odstawiamy do ostygnięcia. Z ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty o boku 8 cm. Na połowę kwadratu ciasta nakładamy plaster sera i łyżkę szpinaku. Zawijamy na górę i zaklejamy w trójkąt. Smarujemy wierzch żółtkiem jajka. Gotowe trójkąty przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na 20 minut.

Komentarze

Podobne przepisy