FRANCUSKIE PACZUSZKI

0 (0 ocen)

  • 20 min

Świetna przekąska, która zachwyci Waszych gości a Wam pozwoli zaoszczędzić czas i siły na zabawę z Nimi

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 opakowanie ciasta francuskiego
    - serek Tartare Borowikowy Las
    - kilka pomidorków koktajlowych
    - 2-3 plastry ulubionej szynki
    - 1 jajko
    - czarny sezam
    - sól gruboziarnista

Francuskie paczuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy na blacie. Na połowie ciasta rozsmarowujemy serek Tartare. Następnie układamy plastry szynki a na nią równomiernie w rządkach połówki pomidorków koktajlowych. Całość przykrywamy pozostałą częścią ciasta francuskiego i dokładnie zlepiamy brzegi. Kroimy na mniejsze kwadraty, które następnie stemplujemy widelcem na brzegach. Gotowe paczuszki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia smarujemy roztrzepanym jajkiem. Każdą paczuszkę posypujemy solą gruboziarnistą oraz sezamem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 15 min. (do zarumienienia się paczuszek).

Komentarze

Podobne przepisy