Francuskie paluszki z serem

0 (0 ocen)

szybka, smaczna przekąska

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    10 dag żółtego sera
    1 garść ziaren sezamu
    1 żółtko

Francuskie paluszki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółtko rozbełtać w miseczce. Ciasto francuskie rozłożyć. Pokroić na 3-4 cm pasy. Na połowie każdego paska rozsypać żółty ser. Nakryć drugą połówką paska i przekręcić w jedną stronę zwijając złożony pasek. Skręcone paluszki przełożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem. Każdy paluszek na wierzchu posmarować rozbełtanym żółtkiem i posypać ziarnami sezamu. Piec 20 - 30 minut w 180 st C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy