Francuskie paluszki z kabanosem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Poszłam na łatwiznę. Goście prawie u mnie, barszcz czerwony już gotowy, ale co do niego... Szybko, prosto i apetycznie- pycha.

  • 20 min

Składniki:

  • Kabanosy
    ciasto francuskie
    ser żółty
    papryka słodka czerwona
    białko do posmarowania

Francuskie paluszki z kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabanosy układamy na cieście co 3 cm. Na wierzch kładziemy drugi kawałek ciasta. Przycinamy pomiędzy kabanosami. Końce ciasta sklejamy tak, aby podczas pieczenia ciasto się nie otworzyło.
  • 2. Gotowe paluszki smarujemy białkiem i potrzepujemy papryką oraz startym żółtym serem.
  • 3. Pieczemy w 200 st przez ok 15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy