Francuskie paszteciki bezmięsne

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ta potrawa sprawdza się w każdy dzień tygodnia.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 cebula
    po 2 łyżeczki: zielonej pietruszki,koperku,tymianku
    100 g orzechów włoskich
    3 surowe jaja + 1 do posmarowania
    150 g sera typu feta
    1 łyżeczka sosu sojowego
    50 g bułki tartej
    100 g płatków owsianych
    500 g gotowego ciasta francuskiego

Francuskie paszteciki bezmięsne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki (oprócz ciasta francuskiego i 1 jaja) zmiksować.
  • image-00qne87 2. Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 10 cm paski. Masę wyłożyć na każdym pasku z jednego boku,a przeciw legły bok posmarować rozkłóconym jajkiem (żeby się skleiło).
  • image-2arueya 3. Zwijać na rulon zaczynając od boku z nadzieniem. Pokroić na 5 cm kawałki. Górę każdego kawałka posmarować rozkłóconym jajkiem.
  • image-154nqw0 4. Rozgrzać piekarni do 200 °C. Piec na papierze pergaminowym ok. 20 min. Podawać na ciepło lub zimno. SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy