1 cebula
po 2 łyżeczki: zielonej pietruszki,koperku,tymianku
100 g orzechów włoskich
3 surowe jaja + 1 do posmarowania
150 g sera typu feta
1 łyżeczka sosu sojowego
50 g bułki tartej
100 g płatków owsianych
500 g gotowego ciasta francuskiego
Francuskie paszteciki bezmięsne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki (oprócz ciasta francuskiego i 1 jaja) zmiksować.
2.Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 10 cm paski. Masę wyłożyć na każdym pasku z jednego boku,a przeciw legły bok posmarować rozkłóconym jajkiem (żeby się skleiło).
3.Zwijać na rulon zaczynając od boku z nadzieniem. Pokroić na 5 cm kawałki. Górę każdego kawałka posmarować rozkłóconym jajkiem.
4.Rozgrzać piekarni do 200 °C. Piec na papierze pergaminowym ok. 20 min. Podawać na ciepło lub zimno. SMACZNEGO
Komentarze