FRANCUSKIE ŚLIMAKI

0 (0 ocen)

Francuskie ciasto uwielbiam pod każdą postacią tym razem proponuje na ostro

Składniki:

  • SKŁADNIKI ;
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 cebula biała
    13 plastrów szynki konserwowej
    100 g sera żółtego
    4 łyżki keczupu
    2 ząbki czosnku
    Bazylia do smaku około 1 szczypty
    Sól
    Pieprz
    1 jajko

Francuskie ślimaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE :
    Keczup przekładamy do małej miseczki . Czosnek i cebulę obieramy. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do keczupu dokładamy bazylię i mieszamy. Cebulę kroimy w piórka lekko solimy aby zmiękła. Ciasto francuskie rozpakowujemy smarujemy powstałym sosem dość cienko posypujemy pokrojoną cebulka , następnie układamy plastry szynki konserwowej i posypujemy startym serem . Bardzo ciasno zwijamy cisto w rulon kroimy w plastry około 2 cm pod skosem i kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Jajko rozmącamy widelcem i za pomocą pędzelka kuchennego smarujemy każdy kawałek. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 25 minut . Gotowe smacznego

Porady

Zamiast sera żółtego mozna dodać inny ser

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy