Ślimaki francuskie

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Na szybko słodkie, chrupiące małe co nieco. Doskonale do porannej kawy. Gdy zawitają niezapowiedziani goście, zrobimy je dosłownie w 20 minut.

  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie arkusz (możecie zrobić z całości, ja po prostu tyle maiałam;)): 0.5 sztuki
    - dżem (smak dowolny, u mnie truskawkowy): 4 łyżki

Ślimaki francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastawiamy na180*C
  • 2. Ciasto francuskie " smarujemy" dżemem, zwijamy w rulon
  • 3. Rulon tniemy na 1,5 cm plastry
  • 4. Układamy na papierze do pieczenia.
  • 5. Pieczemy 15 minut na środkowej półce z termoobiegiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy