Francuskie tosty z jabłkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczny pomysł na uratowanie czerstwego chleba. Francuskie, aromatyczne tosty na śniadanie i kolację.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kromki czerstwego chleba: 4 sztuki
    - masło: 2 łyżki
    - jabłka: 2 sztuki
    - brązowy cukier: 1 łyżka
    - Jajko: 1 sztuka
    - cynamon: 1 szczypta

Francuskie tosty z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni, roztopić masło. Dodać cukier i jabłka. Smażyć przez ok 3 minuty. Dodać 2 łyżki wody i smażyć jeszcze przez chwilę chwilę a następnie przełożyć do miseczki.
  • 2. Na środek każdej kromki położyć porcję jabłek i przykryć kolejnymi kromkami. Przycisnąć.
  • 3. W miseczce ubić jajko z cynamonem. Zanurzyć w jajku przygotowane kanapki.
  • 4. Na patelni roztopić masło i smażyć tosty z każdej strony na złoty kolor.
  • 5. Gotowe tosty można posypać cukrem pudrem i podawać np. z keksem bitej śmietany.

Komentarze

Podobne przepisy