Zawijane tosty francuskie

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób

Pyszne śniadanie dla całej rodziny

  • 15 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 2 jabłka
    1 1/2 łyżeczki cynamonu
    2 łyżeczki soku z cytryny
    2 jajka
    3 łyżki mleka
    ok. 10 kromek chleba tostowego
    120 g serka kremowego
    1/3 szklanki cukru

Zawijane tosty francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obierz, przekrój na pół i usuń nasionka. Pokrój w kostkę i przełóż do rondelka. Dodaj 1/2 łyżeczkę cynamonu oraz sok z cytryny. Postaw na średnim ogniu i smaż przez ok. 5 minut.
    Cukier oraz pozostały cynamon wymieszaj w miseczce.
    Z każdej kromki chleba odkrój skórkę. Następnie delikatnie rozwałkuj wałkiem. Każdą kromkę posmaruj serkiem, następnie wyłóż jabłka i zawiń w roladki.
    Roladki namocz w jajku roztrzepanym z mlekiem i smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
    Tak przygotowane roladki obtocz w cukrze cynamonowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy