Francuskie zawijasy z bananami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ktoś rzucił hasło: mam ochotę na banany w cieście francuskim. Więc przystąpiłam do dzieła. :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - banany: 4 sztuki
    - gotowe ciasto francuskie - arkusz: 1 sztuka
    - sok z cytryny: 3 łyżki
    - jajko (roztrzepane): 1 sztuka
    - cukier: 2 łyżeczki
    - cukier puder: 3 łyżki
    - cynamon: 1 łyżeczka

Francuskie zawijasy z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obrać i przekroić każdy na trzy części. Pokropić sokiem z cytryny.
  • 2. Ciasto rozwałkować i pokroić na 12 prostokątów.
  • 3. Układać kawałki bananów na prostokątach i zawijać w rulonik. Skleić brzegi.
  • 4. Ułożyć banany w cieście na blaszce i posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać cukrem. Piec w temp. 180 stopni, ok. 25 minut.
  • 5. Upieczone banany posypać cukrem pudrem i cynamonem.
  • 6. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy