Frittata z tuńczykiem i parmezanem

0 (0 ocen)

Sycące śniadanie

Składniki:

  • 2 jajkafrittata z tuńczykiem i parmezanem
    100 g. chudego twarogu
    mała papryka
    pomidor
    50 g. tuńczyka z wody
    10 g. tartego parmezanu
    zioła (bazylia, oregano, majeranek)

Frittata z tuńczykiem i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podgrzewaj przez chwilę pokrojoną paprykę.
    Twaróg rozgnieć, następnie dodaj jajka i wymieszaj.
    Dopraw ziołami.
    Do twarogu i jajek dodaj paprykę, tuńczyka i pokrojonego pomidora.
    Przedłóż wszystko do foremki, na górę połóż plasterki pomidora.
    Posyp całość parmezanem.
    Piecz ok. 15 minut w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy