Frykadelki serowe

0 (0 ocen)

Mieliśmy chęć na kotlety mielone, takie zwyczajne, z pyrami i buraczkami. Jednak "wspaniała" pogoda zniechęciła nas wyściubienia nosa spoza chawiry. Postanowiliśmy więc sporządzić coś, co pod ręką mieliśmy.

Składniki:

  • 1 cebula
    6 łyżek oleju rzepakowego
    250 g chudego twarogu
    1 jajko
    1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    4 łyżki bułki tartej
    mielona czerwona papryka
    sól, pieprz

Frykadelki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy na rozgrzanym oleju (2 łyżki).
    Do mięsa dodajemy ser, jajko i zeszkloną cebulę, dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę razem z bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą, papryką i pieprzem.

    Z masy formujemy kotleciki, smażymy na rumiano z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy