Fusilli z boczkiem i kozim serem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Oj tak, przez najbliższe kilkanaście miesięcy będziemy wrzucać "troszkę" dań z makaronu. Mamy cały magazyn ;) Jak zwykle lecieliśmy na żywioł i powstało to pyszne cudo.

  • 20 min

Składniki:

  • 300 g makaronu fusilli
    150 g parzonego boczku
    1 kalarepka
    2 łyżki oleju
    1 cebula
    50 g twardego sera koziego
    szczypiorek
    sól, pieprz

Fusilli z boczkiem i kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fusilli z boczkiem i kozim serem 1.
    Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

    W tym samym czasie:

    Boczek kroimy w kostkę smażymy na średnim ogniu na rozgrzanym oleju, na rumiano. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, startą na dużych oczkach kalarepę, smażymy ok. 5 min.

    Ser kroimy w kostkę.

    Szczypiorek siekamy.

    Makaron dodajemy do boczku, smażymy chwilę razem, cały czas mieszając. Zestawiamy z ognia, dodajemy szczypiorek i ser. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Komentarze

Podobne przepisy