Oj tak, przez najbliższe kilkanaście miesięcy będziemy wrzucać "troszkę" dań z makaronu. Mamy cały magazyn ;) Jak zwykle lecieliśmy na żywioł i powstało to pyszne cudo.
20 min
Składniki:
300 g makaronu fusilli
150 g parzonego boczku
1 kalarepka
2 łyżki oleju
1 cebula
50 g twardego sera koziego
szczypiorek
sól, pieprz
Fusilli z boczkiem i kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.
W tym samym czasie:
Boczek kroimy w kostkę smażymy na średnim ogniu na rozgrzanym oleju, na rumiano. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, startą na dużych oczkach kalarepę, smażymy ok. 5 min.
Ser kroimy w kostkę.
Szczypiorek siekamy.
Makaron dodajemy do boczku, smażymy chwilę razem, cały czas mieszając. Zestawiamy z ognia, dodajemy szczypiorek i ser. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze