Fusilli z cukinią i octem balsamicznym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Proste danie na obiad lub kolację

  • 10 min

Składniki:

  • 200 g fusilli (świderki)
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 cukinia
    2 łyżki octu balsamicznego
    7 listków mięty
    50 g fety pokrojonej w kostkę
    sól i pieprz do smaku

Fusilli z cukinią i octem balsamicznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować makaron al dente. W międzyczasie na dużej patelni rozgrzać oliwę i smażyć cukinię przez 5 minut, od czasu di czasu mieszając. Skropić octem balsamicznym, dodać czosnek i podgrzewać przez minutę. Dorzucić miętę do cukinii, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Dodać ugotowany makaron i ser feta. Delikatnie wymieszać.

Porady

warto najpierw spróbować potrawę, a dopiero potem solić, ponieważ ser feta sam w sobie jest dosyć słony

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy