Fusilli ze szpinakiem i mascarpone

0 (0 ocen)

  • 25 min

Propozycja na smakowity i pożywny makaron otulony serkiem mascarpone oraz listkami szpinaku. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, ale z pewnością ucieszy nasze kubki smakowe.

  • 25 min

Składniki:

  • - makaron fusilli (świderki)
    - 150 g świeżego szpinaku
    - 250 g serka mascarpone
    - 2 szalotki
    - 2 ząbki czosnku
    - plaster masła
    - gałka muszkatołowa
    - sól i pieprz

Fusilli ze szpinakiem i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pokrojoną drobno szalotkę szklimy na maśle, a następnie dodajemy do niej listki szpinaku oraz 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko dusimy przez chwilę, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Następnie dodajemy serek mascarpone i smażymy wszystko do momentu delikatnego rozpuszczenia sera. Sos doprawiamy solą, gałką muszkatołową i świeżo zmielonym pieprzem.

    Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z przygotowanym sosem - od razu podajemy :D Życzę smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy