Galareta drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw ugotowałam rosół, pyrkał sobie 3 godz na malutkim ogniu. Po ugotowaniu rosołu wyjęłam mięso i marchew. Odlałam część rosołu, starkowałam na tarce na drobnych oczkach 4 ząbki czosnku i wrzuciłam do garnka i zagotowałam ponownie, odlałam też trochę rosołu, w którym rozpuściłam żelatynę. Zagotowałam rosół, wyłączyłam palnik i po chwili wlałam żelatynę. W tym czasie przygotowałam w pojemniczki mięso, wrzuciłam marchew w plasterki, pietruszkę i seler w drobną kostkę, posypałam pieprzem i zalałam rosołem z żelatyną. Jak odparowała galareta, zamknęłam pojemniczki i odłożyłam do lodówki.
Porady
Do galarety można dodać swoje ulubione dodatki, typu jajko na twardo, kukurydza, groszek itd. Tutaj wersja podstawowa.
Komentarze