Galaretka rabarbarowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatny smak przetworu z rabarbaru zamknięty w słoiku. Idealny dodatek do śniadania na słodko.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg rabarbaru malinowego
    25 dag jabłek o smaku kwaskowym
    Sok z 1 cytryny
    1 kg cukru żelującego

Galaretka rabarbarowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: rabarbar obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Jabłka obrać pokroić na cząstki. Składniki przełożyć do garnka, zagotować i gotować około 20 minut. Następnie odcedzić sok, dodać sok z cytryny, zmiksować owoce z dodatkami. Następnie dodać cukier, wymieszać i gotować około 10 minut. Przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić, odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.

Porady

1.do musu można dodać galaretkę najlepiej czerwonego koloru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy