Zupa rabarbarowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna zupa owocowa.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg rabarbaru
    400 g cukru
    pół cytryny
    1 łyżka mąki kukurydzianej
    cynamon
    2 torebki ryżu

Zupa rabarbarowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar obrałem, umyłem i drobno pokroiłem. Włożyłem rabarbar do garnka, zalałem 1 ½ litra wody, zagotowałem. Zmniejszyłem ogień i gotowałem, aż rabarbar całkowicie się rozgotował. Przetarłem go przez sitko. Starłem skórkę z połowy cytryny, wsypałem do przetartej zupy, dodałem cukier i cynamon. Podgrzewałem, mieszając, aby cukier się rozpuścił. Mąkę kukurydzianą rozprowadziłem w niewielkiej ilości zimnej wody, dodałem do zupy. W drugim garnku ugotowałem ryż. Nałożyłem ryż na talerz, zalałem zupą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy