Galaretka w skórce pomarańczy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Galaretka jest uwielbiana przez wszystkie dzieci :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • kilka kolorowych galaretek
    pomarańcze

Galaretka w skórce pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę rozpuszczamy oddzielnie w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia.
  • 2. Pomarańcze dokładnie myjemy i przekrawamy na pół. Wyjmujemy miąższ (najlepiej łyżką). Połówki wydrążonej pomarańczy kładziemy na szklanki lub filiżanki- aby wlewając galaretkę były stabilne. Do gotowych połówek wlewamy ostygnięte galaretki i wkładamy do lodówki. Jak galaretki stężeją przekrawamy jeszcze połówki pomarańczy na ćwiartki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy