Paróweczki w serowej skórce

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Niezwykle apetyczny przepis na paróweczki w aromatycznej panierce. Idealne na śniadanie!

Składniki:

  • Paróweczki:
    8-10 cienkich parówek 1szklanka mąki
    10 dag startego parmezanu
    0,5 szklanki mleka
    1 łyżeczka curry
    2 łyżki musztardy
    1 szklanka oleju,sól pieprz

    Sos:
    0,5 szklanki majonezu
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    2 łyżki oleju,ząbek czosnku
    sól, pieprz

Paróweczki w serowej skórce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wymieszać z mlekiem.Dodać mąkę,parmezan, szczyptę soli, pieprzu i curry. Zmiksować na gładkie ciasto, nieco gęstsze niż na naleśniki. Odstawić na 0,5 godz.
  • 2. Z parówek zdjąć osłonki,posmarować cienko musztardą, pokroić na kawałki długości 3-4cm.
  • 3. Na głębokiej patelni rozgrzać olej do średniej temp. Zanurzać w cieście kawałki parówek tak, aby ciasto całkiem je pokryło. Szybko wkładać na rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor ok.3min., odwracać na drugą stronę.Podawać z sosem.
  • 4. Sos: majonez mieszamy z koncentratem pomidorowym, dodajemy słodką paprykę, olej, roztarty czosnek, sól , pieprz i ponownie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy