Paróweczki w serowej skórce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wymieszać z mlekiem.Dodać mąkę,parmezan, szczyptę soli, pieprzu i curry. Zmiksować na gładkie ciasto, nieco gęstsze niż na naleśniki. Odstawić na 0,5 godz.
2.Z parówek zdjąć osłonki,posmarować cienko musztardą, pokroić na kawałki długości 3-4cm.
3.Na głębokiej patelni rozgrzać olej do średniej temp. Zanurzać w cieście kawałki parówek tak, aby ciasto całkiem je pokryło. Szybko wkładać na rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor ok.3min., odwracać na drugą stronę.Podawać z sosem.
4.Sos: majonez mieszamy z koncentratem pomidorowym, dodajemy słodką paprykę, olej, roztarty czosnek, sól , pieprz i ponownie mieszamy.
Komentarze