Galaretkowa przyjemność

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Dla małych jak i dużych dzieci;)

  • 3 godz.

Składniki:

  • Po opakowaniu galaretek o smaku agrestowym, wiśniowym i cytrynowym, 500 ml śmietany 30%, 3 łyżki cukru pudru, 2 łyżki żelatyny.

Galaretkowa przyjemność - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki przyrządzić według opisu na opakowaniu. Wlać do miseczek wyłożonych folią spożywczą (lepiej się wyjmuje). Galaretki włożyć do lodówki, żeby stężały.
  • 2. Galaretkę wyjąć z miseczek, pokroić w kostkę. Formę (20x35cm) wyłożyć folią spożywczą. Galaretki dowolnie poukładać w formie.
  • 3. Żelatynę rozpuścić w 125 ml gorącej wody. Śmietanę ubić, dodać cukier puder, na koniec wlać ostudzoną żelatynę. Całość wylać do formy. Wstawić do lodówki, żeby wszytko ładnie stężało.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy