Galaretkowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 40 min

Szybki i prosty deser z wykorzystaniem mrożonych owocow. Ucieszy i małych i dużych łasuchów.

  • 3 godz. 40 min

Składniki:

  • na 12 babeczek:
    1 galaretka pomaranczowa,
    1 galaretka zielona,
    1 mały jogurt waniliowy lub gruszkowy(135 g),
    2 łyzeczki żelatyny,
    2-3 łyzki mleka,
    owoce-u mnie jagody, maliny i truskawki

Galaretkowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu.Studzimy.
    Do foremek wsypujemy owoce, zalewamy niewielka iloscia galaretki, wstawiamy do lodowki do stezenia.
    Mleko doprowadzamy do wrzatku, rozpuszczamy w nim zelatyne,nastepnie dodajemy jogurt, mieszamy dokladnie.
    Warstwe "białą" wlewamy po troszke na zastygnięta galaretkę.Wstawiamy do lodowki do stęzenia.
    Na "biała" warstwe wlewamy pozostałą galaretkę.Wstawiamy do zastygnięcia.
  • 2. Babeczki wyjmujemy z foremek i pałaszujemy:)

Porady

Kolory galaretek, jogurtu wybieramy wg gustu i tworzymy różne kombinacje wzorów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy