gofry

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - mleko: 2 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - proszek do pieczenia: 1 opakowanie
    - olej: 5 łyżeczek
    - sól: 1 szczypta

Gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pyszne i sprawdzone gofry z gofrownicy. Oddzielone żółtka należy zmiksować z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem oraz solą na jednolitą masę.
    Kolejno ubijamy na sztywno białka i mieszamy z wcześniej przygotowanym ciastem.
    Gofry pieczemy w rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru (na rumiano: około 6 minut) i podajemy z cukrem pudrem lub konfiturami owocowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy