Gofry brzoskwiniowe z musem mascarpone

0 (0 ocen)

  • 25 min

Jedne z najlepszych i najbardziej delikatnych gofrów jakie kiedykolwiek jadłam.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    3 jajka
    1/3 szklanki oleju
    Łyżeczka proszku do pieczenia
    Mus mascarpone:
    Opakowanie serka mascarpone
    Szklanka śmietany kremówki
    Kilka krople aromatu migdałowego
    Kilka łyżek mocnego likieru
    Cukier puder
    Około 3 łyżeczki żelatyny
    Ponadto:
    Kilka dużych brzoskwiń oraz jakieś drobne owoce do dekoracji

Gofry brzoskwiniowe z musem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksuj na puszystą masę. Dodaj olej, mleko oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie i dokładnie wymieszaj. Smaż gofry na złoty kolor z obu stron. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Kremówkę ubij i dodaj serek mascarpone, likier oraz tężejącą żelatynę. Dodaj aromat migdałowy oraz cukier puder do smaku. Na ciepłe gofry wykładaj porcje musu raz kawałki owoców. Podawaj od razu po przygotowaniu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy