Gofry orzechowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne gofry o smaku orzechowym. Posypałam je cukrem pudrem. Możemy je podać z różnymi dodatkami. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    4 łyżki mleka
    2 łyżki ze sporym czubkiem mąki
    2 łyżki mielonych orzechów laskowych
    1 łyżeczka oleju
    duża szczypta proszku do pieczenia
    olej do posmarowania gofrownicy
    cukier puder do posypania

Gofry orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gofry orzechowe 1. Do miski wybijamy jajko i wlewamy mleko oraz wsypujemy cukier i dodajemy mąkę, mielone orzechy, proszek do pieczenia i wylewamy olej, miksujemy.
    Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem. Ciasto na gofry dzielimy na dwie równe części i nakładamy łyżką do gofrownicy. Pieczemy z każdej strony aż będą rumiane. Przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy