Gofry pszenno-żytnie z jagodami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny pomysł na słodkie śniadanie pełne zdrowych jagód z naszych lasów.Polecam

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szkl mąki pszennej
    1 szkl mąki żytniej pełnoziarnistej
    1,5 szkl mleka
    2 jajka
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2-3 łyżki oleju
    1 szkl jagód

Gofry pszenno-żytnie z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz jagód miksujemy na gładką masę.Na koniec dodajemy umyte jagody i delikatnie mieszamy.Rozgrzewamy gofrownicę i wylewamy porcję ciasta.Pieczemy gofry na złoty kolor.Smacznego

Porady

Gofry wychodzą chrupiące i pyszne. Mogą być problemy z wyjęciem upieczonych gofrów z gofrownicy ponieważ owoce się przyklejają do kratki ale wystarczy delikatnie podważyć z każdej strony i gofry ładnie wyjdą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy