Gofry ziemniaczano-marchewkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne i chrupiące gofry wytrawne. Smakują jak tradycyjne placki ziemniaczane ale zawierają dużo mniej tłuszczu bo tylko 1 łyżkę oleju. Polecam

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średnie młode ziemniaki
    1 średnia młoda marchewka
    1 jajko
    2 łyżki maki pszennej
    1 łyżka oleju rzepakowego
    1/2 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku suszonego

Gofry ziemniaczano-marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na drobnych oczkach tarki. Przekładamy starte warzywa na sitko aby ociekły z nadmiaru płynu. Następnie przekładamy papkę do miski i dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Rozgrzewamy gofrownicę i smażymy gofry. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy