Golonki z indyka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pieczone mięso z pałek indyka

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 golonki z indyka
    musztarda piri-piri
    miód
    przyprawa do indyka
    olej rzepakowy
    przyprawa do mięsa duszonego

Golonki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z golonki wyciąć kości, środek nasmarować musztardą i miodem i posypać przyprawami, a następnie mięso zwinąć z powrotem związać nitką i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać po wierzchu przyprawami, skropić miodem i olejem, podlać niewielka ilością wody, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut, następnie odkryć, polać wytworzonym sosem i piec jeszcze około 30 minut do zrumienienia skórki. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy