Pieczone golonki z indyka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pieczone golonki z indyka , marynowane w sosie sojowym

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 golonki indycze
    około 1/3 szkl sosu sojowego
    łyżka cukru trzcinowego
    główka czosnku

Pieczone golonki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso , umyć , osuszyć papierowym ręcznikiem, zalać sosem sojowym, posypać cukrem, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce ,co jakiś czas odwracając mięso na inną stronę.

    Piekarnik nagrzać do 180-190 *C.
    Mięso przełożyć do formy do zapiekania razem z marynata i przekrojoną na pół główka czosnku ( czosnek nie obierać )
    Piec do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy