Gotowane rolmopsy

0 (0 ocen)

  • 50 min

Najlepsze są na drugi lub trzeci dzień. Im dłużej są w zalewie tym są bardziej kruche.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kg świeżych filetów śledziowych
    1 duża cebula
    1 szkl. oleju
    ¾ szkl.octu
    1 ½ łyżki cukru
    Sól, pieprz
    Papryka ostra
    Wegeta

Gotowane rolmopsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe obsypać sol ą, pieprzem i ostrą papryką, zwinąć w ruloniki i ułożyć ciasno w garnku. Zalać olejem i octem, na wierzch dodać pokrojoną w piórka cebulę. Zalewę doprawić wegetą, cukrem i ostrą papryką. Gotować ok. 20 minut. Najlepiej smakuje następnego dnia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy