Grejpfrut z niespodzianką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ważny jest nie tylko smak, ale także oryginalne podanie potrawy.

Składniki:

  • ● 250 g wędzonej piersi indyczej
    ● 200 g marchewki
    ● 150 g pieczarek
    ● 200 g selera
    ● 300 ml jogurtu naturalnego
    ● 250 g majonezu
    ● sól
    ● pieprz
    ● cukier
    ● 2 grejpfruty
    ● natka pietruszki
    ● 80 g orzechów laskowych

Grejpfrut z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś indyka kroimy w kostkę.
    Marchew i selera obieramy, ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Pieczarki kroimy
    w ćwiartki, orzechy siekamy.
  • 2. Jogurt mieszamy z majonezem,
    przyprawiamy do smaku.
    Wszystkie składniki sałatki
    mieszamy z sosem.
  • 3. Grejpfruty przekrawamy na
    pół. Miąższ kroimy w drobną
    kostkę, dodajemy do sałatki,
    mieszamy. Sałatką napełniamy
    połówki grejpfrutów. Dekorujemy
    natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Komentarze

Podobne przepisy