Grillowana gruszka z żurawiną błotną

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Na grillu można też przygotować pyszne desery

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gruszka: 1 sztuka
    - żurawina błotna: 3 łyżeczki
    - migdały w płatkach: 3 łyżeczki
    - cukier puder (do posypania): 1 łyżka

Grillowana gruszka z żurawiną błotną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę kroimy na około 2 cm plastry i grillujemy na rozgrzanym grillu. Z jednej gruszki wychodzą około 2 porcje. Plastry gruszki układamy na siebie. Na brzegu nakładamy po pół łyżeczki żurawiny na plaster i posypujemy migdałami w płatkach. Tak przygotowany deser posypujemy na koniec cukrem pudrem.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy